×
Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület
2022.09.21 - 08:28
Idéntől a külhoni települések is pályázhatnak az „Év Digitális Faluja” címre – hívja figyelmet a változásra a figyelmet a magyar Agrárminisztérium Kárpát-medencei Együttműködés Főosztálya.
2022.09.21 - 08:08
Új támogatási lehetőségekről számolunk be hírlevelünkben, érdemes figyelniük ezekre a gyümölcstermesztőknek és az állattenyésztőknek is. Egy EU-s összesítés szerint az elmúlt öt év átlagánál gyengébb a búzatermés, ami a kenyér drágulását is jelenti. Új mezőgazdasági trendekre is felhívjuk a figyelmet és újdonságokkal szolgálunk mezőgazdasági gépek kapcsán is. Jelentős mértékben nőtt a romániai zöldségtermesztés az elmúlt években, de még mindig nem fedezi a fogyasztást.
2022.09.11 - 19:30
A borús-esős idő ellenére is jó hangulat és sok érdeklődő jellemezte a harmadik alkalommal megszervezett Vidék a városban rendezvényt Szatmárnémetiben. Volt állatsimogató, borudvar, Szatmári Termékek vására, néptáncelőadások és koncertek, kicsik és nagyok egyaránt megtalálták a számukra kedves programokat.
2022.09.07 - 09:59
Avasújváros, a bakator szőlő hazájának is nevezett település adott otthont a négy megyére kiterjedő Partiumi Falugazdász Hálózat szokásos, szeptember havi találkozójának. A kihelyezett gyűlésen a házigazda szerepét ezúttal Huszár Antal, a település szülöttje, a Partiumi Falugazdász Hálózat Margitta környéki falugazdásza vállalta magára.
2022.08.31 - 18:35
Harmadik alkalommal rendezik meg a „Vidék a városban” rendezvényt szeptember 10-én és 11-én, amikor két napra mezőgépeivel, állataival, ízeivel, szokásaival, népi hagyományaival ismét Szatmárnémeti zöld szívébe, a Kossuth-kertbe költözik a vidéki élet.
2022.08.30 - 22:48
Érmihályfalvi díjátadó ünnepségen mondtak köszönetet az idei Magyarok Kenyere Programhoz búzaadományaikkal csatlakozó érmelléki gazdáknak a jótékonysági program térségi kedvezményezettjei. Az adományozók és az adományban részesülők találkozóját Nagy László, a Partiumi Falugazdász Hálózat érmelléki falugazdász szervezte.
2022.08.26 - 15:30
Milyen dokumentumokra van szükség a támogatés igényléséhez? Kik kérhetnek pénzügyi segítséget? A felmerülő kérdésekre cikkünkben megtalálja a válaszokat.
2022.08.19 - 12:10
Nem csak a cívis város közelsége, hanem a sok újdonság és szakmai információ miatt is érdemes ellátogatni szombatig a debreceni Farmer Expora. A Partiumi Falugazdász Hálózat falugazdászai és a meghívásukra érkezett gazdák a szerdán nyílt Farmer Expo első két kiállítási napját is jelen voltak.
2022.08.17 - 12:47
Érkeznek a támogatások a gazdaságokhoz, de a mezőgazdászoknak nincs okuk a boldogságra: az aszály továbbra is pusztít, egész Európában csökkennek a hozamok. Ha a szélsőséges időjárási körülmények nem lennének, talán könnyebben javulna a helyzet egy másik fronton is: növelni kellene ugyanis a feldolgozóipart, mert Románia jelentősen több élelmiszert importál, mint amennyit külföldre szállít.
2022.08.16 - 19:01
Augusztus 17.-20. között a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusa ad otthont a 31. Farmer-Expo Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállításnak és a 17. Hortico Zöldség-Gyümölcs Kertészeti Szakkiállításnak. A kiállítás szakmai jellegét erősítik az állattenyésztési és növénytermesztési fórumok, ahol kiváló szakemberekkel gondolkodhatnak együtt az érdeklődők – hívják fel a partiumi gazdák figyelmét a Farmer-Expo szervezői.
Cookie