×
Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület
Hírek

Blisseva Partium Spirit Award – Nemzetközi Pálinka és Párlatverseny Partium 2024

2024.01.16 - 18:15
A verseny ismét egyesíti a Kárpát-medence szakmai közösségét.
bliss-1.jpg

A tavalyi évben kiemelkedő sikerrel zajlott a Blisseva Partium Spirit nemzetközi verseny, melyre számos minta érkezett a Kárpát-medencéből, hogy szakmai bírálat alá kerüljön. A Blisseva Partium Spirit Award Nemzetközi Pálinka- és Párlatverseny ismét egyesíti a Kárpát-medence szakmai közösségét, melyet második alkalommal szerveznek meg az Érmelléki Pálinkakultúra Egyesülete és a Partiumi Falugazdász Hálózat, számos szakmai szervezettel és céggel partnerségben. A versenyre a párlatok mintáit február 16-ig várják a szervezők. Az idei versenynek a célja továbbra is a kulturált párlat- és pálinkafogyasztás népszerűsítése az egész Kárpát-medencében.

A minták leadásának határideje február 16., míg az értékelés február 24-25. között zajlik. A nevezéseket személyesen hétfőtől péntekig, 8–16 óra között, postai úton vagy csomagküldő szolgálattal is el lehet juttatni az Asociatia "Cultura Palincii" din Valea Ierului - Érmelléki "Pálinkakultúra" Egyesület. Érdeklődni a +40742.908.047 telefonszámon is lehet, de a Partiumi Falugazdász Hálózat is részt vesz a minták gyűjtésében. A nevezési szándékot Szatmár megyében Fodor István (0728-331.953), Szilágy megyében Sütő Attila (0735-500.322), Máramaros megyében Tar Bálint (0746-933.256), Bihar megyében pedig Antal József (0762-386.609) és Nagy László (0742-211.743) fogadja.

A Blisseva Partium Spirit Nemzetközi Párlat- és Pálinkaverseny nevezői minden mintánként a magánfőzők kategóriában 1 x 0,35 liter űrtartalmú kiszerelést küldhetnek be, míg kereskedelmi főzdék esetén 2 x 0,35 liter űrtartalmú kiszerelést. A mintákat kizárólag üvegben lehet leadni, és a címkén fel kell tüntetni a nevező nevét, a párlat és/vagy pálinka fajtáját, alkoholfokát és évjáratát. A mintát a nevezési lappal és a nevezési díj befizetésével lehet benevezni. Nevezhető mintaszáma tetszőleges. Nevezési Díj: 1-5 minta esetén: 45 ron/minta vagy 3500 ft; 6 minta felett: 35 ron/minta vagy 2600 ft. Az összeg befizethető személyesen a minták leadásakor, illetve átutalható a következő bankszámlára: RO50BTRLRONCRT0630726901, ASOCIAȚIA "CULTURA PALINCII" DIN VALEA IERULUI – ÉRMELLEKI "PALINKAKULTURA" EGYESÜLET.

Az érzékszervi minősítést követően minden díjazott résztvevő értesítést kap e-mailben. A díjátadó tervezett időpontja április 20., melyre a Károlyi-kastély Lovagtermében kerül sor Nagykárolyban. További információkért látogassák meg a www.blisseva.ro weboldalt vagy a Blisseva Partium Spirits Award hivatalos Facebook-oldalát.
Fontos megjegyezni, hogy a versenyen való részvétel online regisztrációhoz kötött: a www.blisseva.ro weboldalon lehet nevezni.

A verseny szabályzatát a www.blisseva.ro honlapon találják meg az érdeklődők.

A verseny szabályzata itt olvasható: BLISSEVA Partium Spirits Award - szabályzat 2024

 

Újra találkoztak az érmelléki pálinkabarátok
Új esztendőt köszöntöttek az érmélléki pálinkakészítők, partiumi pálinkabarátok szakmai találkozójukon, Érmihályfalván.
Taroltak a partiumi gazdák a zentai nemzetközi pálinkafesztiválon
Értékes helyezéseket értek el a partiumi párlatkészítők Szerbiában, a vajdasági Zentán szervezett 23-dik Mikulás-napi Nemzetközi Pálinkafesztiválon! Az 50 vidékünkről beküldött minta közül 38 nyertes pálinkát jutalmazott a zsűri.
500 feletti minta érkezett a Blisseva Partium Spirit Awardra
Több mint 500 mintát neveztek a termelők a Partiumi Falugazdász Hálózat és az Érmelléki Pálinkakultúra Egyesület közös szervezésű Blisseva Partium Spirit Award nemzetközi párlat- és pálinkaversenyére. Többek közt erről is szó volt a partiumi falugazdászok érmihályfalvi találkozóján.
Cookie