×
Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület
Hírek

Versenygépekké váltak a robik

2023.05.21 - 16:05
Szoros versenyt, izgalmas pillanatokat és sok-sok derültséget is szült az első érmihályfalvi Robikapa ügyességi és gyorsulási verseny, amit Nagy László, a Partiumi Falugazdász Hálózat térségi falugazdásza szervezett.

Alaposan rácáfoltak a gazdák azokra, akik azt hitték, a robikapa csak talajlazításra alkalmas! A versenyen résztvevő gazdák és a közönség körében is nagysikert aratott május 20-án, szombaton az Érmihályfalván első ízben megtartott Robikapa ügyességi és gyorsulási verseny. A rendhagyó versenyt Nagy László, a Partiumi Falugazdász Hálózat térségi falugazdásza szervezte az érmihályfalvi Nyíló Akác Napok keretében.

A stopper óra árnyékában nemcsak a gyorsaság, hanem az ügyesség, rátermettség is sokat számított. A számos próbával nehezített versenybe gumiabroncsos, utánfutós robikapa-gépével kilenc versenyző nevezett.

A versenyzőknek összesen 9 ügyességi próbát kellett időre teljesíteniük. A feladatok között többek közt volt bólyakerülés, gumiabrocs szállítás, háttal parkolás. Ez utóbbi végén egy korsó sört vagy ugyanannyi üdítőt időre le kellett gurítaniuk a versenyzőknek. Olyan feladat is volt, amikor a robikapások egy belakatolt kapun kellett átjussanak. A próbát nehezítette, hogy a lakat kulcsa egy nagy vödör zavaros vízbe volt elrejtve, amiben ráadásul több álkulcsot is találhattak a száguldó robikapások.

ll.jpeg

A közönség elismerése mellett megérte a győztesnek járó fődíjért is fáradozni: a feladatokat leggyorsabban teljesítő versenyző jutalma ugyanis egy vadonatúj, nagyteljesítményű robikapa volt. A második helyezett egy fűkaszával, a harmadik legjobb időt elérő versenyző pedig egy praktikus, akkumulátoros csavarbehajtóval gazdagodott. A versenyt szervező Nagy László versenyen kívüli különdíjként egy elektromos fúrógépet sorsolt ki azon nézők között, akik – stilszerűen – utanfutós robikapával érkeztek a rendezvényre.

No és hogy ki lett a győztes? A versenyfeladatokat 3 perc 2 másodperces idejével a leggyorsabban Palánki Imre teljesítette. A második helyen Dávid Tibor 3 perc 10 másodperces, a harmadik helyen Szilágyi Sándor 3 perc 22 másodperces idővel végzett. A közönség soraiból a robikapával érkezők különdíját Kovács Lajos kapta.

A versenyt szervező falugazdász és a Partiumi Falugazdász Hálózat munkatársai gratulálnak minden versenyzőnek!

 

Méhészeti bemutatót tartottunk Érmihályfalván
A Partiumi Falugazdász Hálózat Kisméhész programjának első Bihar megyei állomásaként méhészeti bemutatót tartott április 26-án, szerdán Érmihályfalván, a Zelk Zoltán általános iskola több osztálya számára Szabó Róbert méhész.
Köszönet az érmelléki gazdáknak
Érmihályfalvi díjátadó ünnepségen mondtak köszönetet az idei Magyarok Kenyere Programhoz búzaadományaikkal csatlakozó érmelléki gazdáknak a jótékonysági program térségi kedvezményezettjei. Az adományozók és az adományban részesülők találkozóját Nagy László, a Partiumi Falugazdász Hálózat érmelléki falugazdász szervezte.
Árképzés titkai – értékesítési tanácsok gazdáknak
A Partiumi Falugazdász Hálózat meghívására „Árképzés titkai”címmel termékeik árképzéséről és hatékonyabb értékesítéséről tart előadást június 8-án, Érmihályfalván Bocskay István, marketing szakértő, a Sikerképzés program szerzője.
Cookie