×
Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület
Hírek

Augusztus 2-ig nyújt­hatják be a méhészek a kifizetési kéréseket 

2021.07.26 - 15:28
Mivel július 31-e szombatra esik, ezért augusztus 2-ig nyújt­hatják be a méhészek a kifizetési kéréseket az Országos Méhészeti Program keretében kiírt támoga­tásokra. A program célja a méhészeti termékek előállí­tásának és forgalmazásának jobbítása.

A kért doku­mentu­mok listája itt érhető el. Nem önjáró méhészeti járművek (méhészeti utánfutó, méhész­pavilon), nem önjáró, a méh­kaptárok vándorlás alatti fel- és lerakodására alkalmas eszközök, valamint az elit besorolású és szaporítási méhésze­tekben használt eszközök vásárlására lehet pályázni. Az intéz­kedésekre 51 128 000 lej támogatási keretet szánnak. A pénzt a Mező­gazdasági Kifizetési és Inter­venciós Ügynökség ellenőrzése után folyósítják. A ki­fize­tésre azonban csak azok jogosultak, akik március 31-ig iktatták támogatás­igénylési szándékukat.

Címkék:
#méhészet
Gyula Lehel akácerdei méhesében jártunk
Nagy László érmelléki falugazdász meghívására Gyula Lehel Érmihályfalva környéki, a helyi állami gazdaság egykori ötös farmján kialakított méhészeti telephelyére látogatott a Bihar és Szatmár megyei méhészek lelkes csoportja. Az akácerdőben megbúvó méhészetbe a népes csapatból többen is családosan, gyermekeikkel közösen érkeztek.
Mézzel, méhekkel ismerkednek a kisdiákok
Elemista – első és negyedik osztály közötti – kisdiákoknak indított méhekről, mézről és méhészetről szóló tájékoztató, ismeretbővítő kampányt a Partiumi Falugazdász Hálózat. Az első iskolai, mézkóstolóval egybekötött méhészeti-bemutatóra április 4-én Szatmárnémetiben, az Aurel Popp Művészeti Gimnázium alsó tagozatú, magyar tannyelvű osztályaiban került sor.
Hírlevél 2022. március 8.
Idén is folytatja a báznai és a mangalica sertések tartását és szaporítását ösztönző programot a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium. Az orosz-ukrán háború miatt nőni fog az élelmiszerek ára, viszont Románia nem áll le a gabonaexporttal, ugyanis úgy ítélik meg, hogy nincs veszélyben a lakosság élelmiszer-ellátása. Hírlevelünkből hasznos információkat kaphatnak a fokhagyma-termesztők és a méhészek is.
Cookie