×
Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület
Hírek

Erdélyi és Partiumi Borverseny: június 10-ig fogadjuk a mintákat

2023.05.16 - 22:49
Június 10-ig fogadja a második kiadásához érkező Erdélyi és Partiumi Borvesenyre a bihari, szatmári és szilágysági borászatok, pincészetek bormintáit a Partiumi Falugazdász Hálózat térségi képviselői.

A rangos megmérettetést és szakmai találkozót dr. Nagy István agrárminiszter fővédnökségével az Erdélyi Magyar Borászok Egyesülete szervezi. A versenyt 2023. június 17-én tartják, a Ménes-Hegyalja borvidéki Ópáloson, Balla Géza Pincészetében.

A nevezési minta csakis cimkével ellátott palackos bor lehet (mintánként 3 palack). A címkén szerepeljen a termelő vagy a borászat neve, a bor fajtája, évjárata és jellege (száraz, félszáraz, stb).

A nevezési díj tételenként 30 lej, ám a helyi és regionális borversenyeken érmes helyezést szerzett borok nevezése díjmentes – hívják fel a figyelmet a szervezők.

A Partiumi Falugazdász Hálózat munkatársai közül a versenyre szánt mintákat Szatmár megyében Fodor István (0728-331.953), Bihar megyében Antal József (0762-386.609) és Gődér Imre (0785-391.121), Szilágy megyében pedig Sütő Attila (0735-500.322) falugazdász fogadja.

Emellett az Erdélyi Magyar Borászok Egyesületének térségi képviselőit is kereshetik: a székelyhídi városházán Székely (Pálfi) Noémi (0757-586.264) vagy Ópáloson Sebestyén Noémi, a Balla Géza Pincészet munkatársa is átveszi a versenyre nevezett mintákat a termelőktől.

borverseny-2.JPG
Szatmár megyei borverseny
Megyei rangú borversenyre várja a Szatmár megyei borászatok legkiválóbb nedűit a Partiumi Falugazdász Hálózattal együttműködésben a Szatmár Megyei Szőlőtermesztők és Borászok Egyesülete. A megmérettetést május 19-én rendezik, a versenyre szánt mintákat pedig egy nappal korábban, május 18-án, 12 és 17 óra között a Máltai Szeretetszolgálat szatmárnémeti székházában fogadják.
Díjözönnel tértek haza Ópálosról a partiumi borászok
Díjözönnel tértek haza a szatmári, bihari és szilágysági borászok, bortermelő gazdák az Erdélyi Magyar Borászok Egyesületének rangos szakmai rendezvényéről, az első alkalommal megtartott Erdélyi és Partiumi Borversenyről.
Erdélyi és Partiumi Borverseny: június 17-ig fogadjuk a mintákat
Kifejezetten erdélyi és partiumi borászoknak, pincészeteknek szervez borversenyt Ópáloson, Balla Géza Pincészetében az Erdélyi Magyar Borászok Egyesülete. A rangos megmérettetésre a Partiumi Falugazdász Hálózat térségi munkatársain keresztül is benevezhetik palackozott tételeiket a termelők.
Cookie