×
Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület
Hírek

Indul a III. RibON Ribizlibor Verseny

2024.01.16 - 08:29
A falugazdászok az idei évben is segítenek a nevezésben és a minták célba juttatásában. Nevezési határidő: 2024. január 31.

Egyedülálló lehetőség gyümölcstermesztőknek, borkészítőknek és borkedvelőknek! A RibON Natúr Szövetkezet és a Garden Proiect Kft. idén harmadik alkalommal hirdeti meg a RibON ribizlibor versenyt, melynek fő célja a ribizliborok népszerűsítése. A versenyre minden résztvevő tételenként 3 üveg borral nevezhet be, melyek mindegyike legalább 7 deciliter fekete, piros vagy fehér ribizliborból készült. Az értékelés során minden kategóriában résztvevők részletes visszajelzést kapnak a minősítőktől.

Nevezni január 31-ig lehet Szatmárnémetiben, Fodor István falugazdásznál, aki elérhető a 0728 331 953-as telefonszámon. A borok értékelése és díjazása a VII. Kertészeti és Szakmai Napok gálaestjén, 2024. március 2-án kerül megrendezésre, Csíkmadarason.

A nevezéshez szükséges díjat - egy üveg bor árát - január 31-ig lehet átutalni a Banca Transilvania banknál vezetett bankszámlára (RO89BTRLRONCRT0310112002), vagy készpénzben is fizethető a nevezés helyszínén.

ribizlibor.jpeg
Hírlevél 2024. február 07.
Számos metszésbemutatót és gazdatalálkozót tartanak a falugazdászok a következő napokban. Az újfajta Limonádéalmáról, a több kilométeres rekord-hosszúságú kolbászról is olvashat hírlevelünkben. Jó hírekkel is szolgálunk a romániai gazdáknak.
Hírlevél 2024. január 9.
Nehéz év volt a 2023-as a méhészek számára is. Új növények elterjedését valószínűsítik a klímaváltozás miatt: jön a báránysaláta és egy újfajta brokkoli. Utazást szerveznek a falugazdászok Budapestre az AGROmash Expóra.
Hírlevél 2023. december 23.
Nőtt a romániai bortermelés: 15 százalékkal több készült mint 2022-ben. Érdekes előrejelzést mutatott be az EU mezőgazdasági bizottsága. Jót tesz a szívnek a paradicsom, és már azt is tudni, mikor lesz januárban a budapesti AGROmashEXPO.
Cookie