×
Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület
Hírek

Bor a kastélyban: július 27-28-án Nagykárolyban

2024.07.05 - 13:29
A szatmári borbarátoknak valószínűleg nem kell sokat magyarázni a Bor a kastélyban rendezvényről, hiszen a Partiumi Falugazdász Hálózat és a Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület immár harmadszor szervezi meg a számos pincészet borait felvonultató eseményt.

Akik pedig nem tudtak eddig róla, most lesznek a rajongói a nagykárolyi Károlyi-kastély kertjében tartott rendezvénynek.

A nagykárolyi kulturális életet is színesítő rendezvények közel húsz Kárpát-medencei magyar borászat vesz részt, annak minden szegletéből. Két napon keresztül ezek borait kóstolhatják majd meg a nagykárolyiak és a városba érkező borbarátok – a szervezők pedig azt ígérik, hogy most sem fognak csalódni azok, akik imádják a minőségi borokat.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a rendezvényt számos műsorszám színesíti majd. Lesz élőzenés koncert, borfogyasztással kapcsolatos kvíz KoZsóval, a kvízmesterrel, a borászok pedig értékes szakmai előadásokon is részt vehetnek, hogy így is bővítsék tudásukat.  

Érdekesség, hogy az idei Bor a kastélyban rendezvény részeként mesterkurzus és bormaraton is lesz, a kettő pedig kapcsolódik egymáshoz. A mesterkurzus alatt olyan alapvető borismereti tudást kerül átadásra, amely segít eligazodni a borfajták között, segít a fajták felismerésében, a különböző jellegzetes ízek felfedezésében, így a szerzett tudást nem csak a bormaraton kóstolássorozat alkalmával, hanem a mindennapi életben is fel tudják használni a résztvevők.   

A rendezvény végleges programja hamarosan elérhetővé válik, addig is érdemes felkeresni a Partiumi Falugazdász Hálózat Facebook-oldalát, ahová naponta kerülnek fel új információk és pincészet-bemutatók a július-végi rendezvény kapcsán!

foto1-1.jpg

 

Minőségi borok és jó hangulat Érmihályfalván
A minőségi borok és a kulturált borfogyasztás állt a középpontjában annak a rendezvénynek, amelyet a hétvégén Érmihályfalván, a Gödör Rendezvényházban tartottak.
Borkóstoló séta a varázslatos krasznabélteki pincék között
Minőségi krasznabélteki borokat kóstoltak, hagyományos, boltíves pincészetekbe látogattak, panoráma kilátású tájakon és zegzugos ösvényeken sétáltak, a nap végén pedig a bortúrát követő csűrbulin is kiválóan érezték magukat mindazok, akik szombaton részt vettek a Partiumi Falugazdász Hálózat első ízben szervezett krasznabélteki Varázslatos Pincesor rendezvényén.
Otthonra talált a bor a Károlyi-kastélyban
Családok, baráti társaságok kedvelt találkozóhelyévé változott szombaton és vasárnap a nagykárolyi Károlyi-kastély kertjében kialakított borudvar. A Partiumi Falugazdász Hálózat „Bor a kastélyban” Borfesztiválja mindkét nap látogatók százait vonzotta.
Cookie