×
Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület
Hírek

Tisztelgés a szabadságharc emléke előtt

2021.03.18 - 10:24
Partium-szerte tisztelegtek a hősök emléke előtt a falugazdászok, saját településükön megkoszorúzták az 1848-49-es szabadságharc emlékhelyeit, a forradalomban harcolók tiszteletére állított szobrokat. Nemcsak szakmailag segítik a gazdákat, hanem a magyarság megmaradását és a nemzeti összetartozás érzését is erősítik.

 

A gazdaember szereti a földet – ez nem csupán a szó szoros, hanem átvitt értelmében is értendő, szülőföldhöz való ragaszkodást is jelent, ami a múlt tiszteletében is megnyilvánul.

Március 15-én a falugazdászok Partium-szerte tisztelegtek a hősök emléke előtt, saját településükön megkoszorúzták az 1848-49-es szabadságharc emlékhelyeit, a forradalomban harcolók tiszteletére állított szobrokat. Feladatunknak érezzük azt, hogy ne csak szakmailag segítsük a gazdákat, hanem a magyarság megmaradását és a nemzeti összetartozás érzését is erősítsük.

 


 

Akkor, amikor már több mint egy éve éljük ezt a különös, bezárt életünket, elég nehéz arról beszélni, hogy mi történt a történelmünk egy több mint 170 éves napján. Pedig érdemes. Mindig tudnak erőt adni azok az ifjak, akik ott és akkor bizony felismerték, hogy a változás szelét most kell a vitorlájukba fogni és maguknak is tevőleg részt venni a változások előidézésében.  Március 15-én azért indulhatott el valami szép és nemes és előre vivő, mert mindenki tudta, hogy ha nem is az első sorban, de helye van a menetben” – mondta Magyar Lóránd, a Partiumi Falugazdász Hálózat koordinátora a március 15-i megemlékezésen.

Címkék:
#ünnep
Főhajtás a szabadságharcosok előtt
Partiumi szerte megemlékeztek március 15-én, magyar nemzeti ünnepünkön az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire. Elődeink 175 évvel ezelőtt mondtak nemet az elnyomó, zsarnoki uralomra és fegyvert ragadva, vérük árán is igent a szabadság és az egyenlőség eszményére.
Főhajtás a szabadságharc hősei előtt
Nagyszalontától Koltóig, Krasznától a budapesti Kossuth térig számos helyszínen, a koszorúzástól a lovas felvonuláson át a béke menetig pedig számos formában megemlékeztek és fejet hajtottak az 1848-49 szabadságharc hősei előtt a partiumi falugazdászok.
Cookie