×
Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület
Hírek

Nyit a debreceni Farmer-Expo

2022.08.16 - 19:01
Augusztus 17.-20. között a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusa ad otthont a 31. Farmer-Expo Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállításnak és a 17. Hortico Zöldség-Gyümölcs Kertészeti Szakkiállításnak. A kiállítás szakmai jellegét erősítik az állattenyésztési és növénytermesztési fórumok, ahol kiváló szakemberekkel gondolkodhatnak együtt az érdeklődők – hívják fel a partiumi gazdák figyelmét a Farmer-Expo szervezői.

Kelet-Magyarország legnagyobb mezőgazdasági szakkiállításán a Partiumi Falugazdász Hálózat munkatársai is jelen lesznek: utazási, részvételi szándékukat kérjük jelezzék a térségbeli falugazdászaiknak.

A kiállítás naponta 10 és 18 óra között látogatható. Az előzetes szakmai program alapján szerdán a sertéstartókat és a juhtenyésztőket várják kerekasztal beszélgetésre. Augusztus 18-án, csütörtökön már a növény- és a zöldségtermesztőké a főszerep: a 10 órától kezdődő két, párhuzamosan zajló kerekasztal-beszélgetés a nyereséges növénytermesztés, valamint a zöldségtermesztés lehetőségeit járja körbe a háború, az aszály és az elszabadult input árak figyelembevételével.

12 órától, az erdélyi gazdaszervezetek találkozóján a Partiumi Falugazdász Hálózat is ismerteti programjait, kezdeményezéseit. A nap eseményeihez állattenyésztési kerekasztal beszélgetés és fajtaismertetővel egybekötött juhtenyészállat-bemutató tartozik. Pénteken főként a lótenyésztőknek, szombaton pedig a juhtenyésztőknek kedveskednek a Farmer-Expo szervezői, de színes közönségprogramokkal is készülnek, úgy, mint a show bírálatok, ló tenyészállat felvezetés, fajtabemutatók, lovas hagyományőrző bemutatók. Idén is megrendezésre kerül a Karneváli Lovas Kupa, mely egynapos fogathajtó és egynapos díjugrató versenyből áll.

A rendezvényről és az előzetes programpontokról részletek a www.farmerexpo.hu weboldalon találhatnak az érdeklődők.

farmer-expo-3.jpg
farmer-expo-2.jpg

 

Hírlevél 2022. november 25.
A mezőgazdaságban is egyre inkább fontos digitalizációról, minden eddiginél nagyobb erdősítési programról és a lótartás kapcsán megfogalmazott állatjóléti rendeletekről is olvashat új hírlevelünkben. Spanyolország akár a kettős állampolgárság megadásával csábítja a mezőgazdaságban dolgozókat, hírszemlénkben pedig az EU-s állategészségügyi járványhelyzetet is összefoglaljuk.
Ösztöndíjat kapnak partiumi egyetemisták
Soros havi munkaülésüket tartották november 3-án Szatmárnémetiben a négy megyére kiterjedő Partiumi Falugazdász Hálózat tagjai. A megbeszélésen Magyar Lóránd parlamenti képviselő, a Partiumi Falugazdász Hálózat koordinátora is részt vett.
Hírlevél 2022. október 27.
Örülhetnek a gazdák, már 320 ezren megkapták a területalapú-támogatás előlegösszegeit. Az APIA utalt az állattenyésztő szakmai egyesületekneknek is. Hírlevelünk sajtószemle-részében két gazdálkodóról készült riportot is olvashatnak, valamint számos újdonsággal szolgálunk új, mezőgazdaságban alkalmazott technológiák kapcsán.
Cookie