×
Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület
Hírek

Október 25-től lehet jelentkezni a 4.1-es alintézkedésre

2021.10.11 - 13:01
2021. október 25-e és 2022. január 25-e között lehet benyújtani a 4.1-es alintézkedésre (Mezőgazdasági üzemekben végrehajtott beruházások támogatása) vonatkozó igénylési dokumentumokat. Erre a Vidéki Beruházások Finanszírozási Ügynöksége 4-es számú, a fizikai eszközök vásárlását lehetővé tevő intézkedésének keretében kerül sor. Erre összesen 760 millió eurót szánnak.

Egyszerű mezőgazdasági eszközök és öntöző-, illetve vízelvezető rendszerek vásárlásának támogatására 125 millió eurót, a betakarítás korszerűsítésére 55 millió eurót, és ugyennyit szánnak azoknak az állattartó gazdáknak a támogatására is, akik feldolgozóüzemüket korszerűsítenék vagy marketingstratégiájukat javítanák. A fiatal gazdák eszközbeszerzésre 75 millió euróra pályázhatnak. Az állattartók 240 millió eurós keretből hívhatnak le összegeket, míg a hegyvidéken gazdálkodók 60 millió eurós keretből. A növénytermesztők (ide tartoznak azok is, akik üvegházakban vagy fóliasátrakban termelnek) és a burgonyatermesztők a gazdaságuk kiterjesztésére és korszerűsítésére 100 millió euróra pályázhatnak, a betakarítás modernizálására, tárolásra és a reklámozásra 50 millió euróra. A jelentkezéshez szükséges dokumentáció itt érhető el.

Címkék:
#támogatások
Elkezdte a támogatások előlegének a kifizetését az APIA
Ma kezdi a Mezőgazdasági Kifizetési és Intervenciós Ügynökség az egységes területalapú támogatás, a redisztributív támogatás, illetve a zöldítési és a fiatal gazdáknak járó támogatás első részletének a folyósítását. A gazdáknak a nekik megítélt összeg 70 százalékát folyósítják ezekben a napokban.
Nehéz helyzetbe került ágazatokon segítene az EU
Az Európai Bizottság rendkívüli intézkedéseket fogadott el a bor-, zöldség- és gyümölcságazat segítésére, az intézkedések közé egyebek mellett a kockázatkezelési alapok, valamint a termelői szervezeteknek nyújtott fokozott támogatás tartozik.
A mezőgazdaságot érintő döntéseket hozott a kormány
Több, a mezőgazdaságot érintő döntést hozott hétvégi ülésén a kormány. Elfogadták az egységes terület­alapú támogatás, a redisztri­butív támogatás, illetve a zöldítési és a fiatal gazdáknak járó támogatás értékéről rendelkező határozatot. Meg­hosszab­bították az állattartói támogatás­igénylési program érvényes­ségét valamint kiegészítették a gázolaj árának részbeni támogatására szánt keretösszeget.
Cookie