×
Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület
Szatmár megye

Kiss Ferenc Attila

KIss AttilaAgrármérnöki végzettséggel rendelkezem és 14 éve méhészkedem, amit apai nagyapám emlékére kezdtem el. Feleségemmel és gyerekeimmel együtt egy kis méhészetet hoztunk létre, ami folyamatosan bővül.

Nagyon sok bürokratikus akadállyal találkoztunk munkánk során, de a falugazdász hálózat segített ezeket leküzdeni. Ezért is szerettem volna része lenni a falugazdász hálózatnak és segíteni a gazdáknak kérdéseik és problémáik megoldásában segíteni a termeléshez, feldolgozáshoz és értékesítéshez szükséges szakhatósági engedélyeztetésekben.

A hálózathoz 2021 végén csatlakoztam, Nagykároly városa, Kaplony, Kálmánd, Börvely, Csanálos, Mezőfény, Csomaköz, Szaniszló, Mezőpetri, Piskolt, Érendréd, Mezőterem községek és a hozzá tartozó települések gazdáit segítem. Fontosnak tartom a gazdák számára az aktuális hazai, magyarországi vagy európai uniós pályázati lehetőségek ismertetését, illetve szakmai rendezvények szervezését elősegítve így fennmaradásukat.

Falugazdász, Agrármérnök
Zóna: Szatmár megye
Tel.: 0749870651
Email: kiss.attila@partiumigazda.ro

 

Címkék:
#falugazdász
Nézze meg az AGROmash Expót a falugazdászokkal
Szervezett utazással és a térségi gazdáknak szánt ingyen-belépőkkel készülnek a január 25.-28. közötti, Budapesten tartandó AGROmash Expóra a Partiumi Falugazdász Hálózat Bihar, Szatmár, Szilágy és Máramaros megyei falugazdászai. Magyarország legnagyobb mezőgazdasági és farmtechnikai kiállításán szakmai előadások, világmárkájú traktorok és mezőgépek széles palettája várja a látogatókat.
Köszönet a gazdáknak az önzetlen segítségéért
Második alkalommal díjazta az év legkiválóbb Szatmár megyei gazdálkodóit december 17-i évértékelő gálarendezvényén a Partiumi Falugazdász Hálózat. A Szatmárnémetiben, a Megmaradás Házában tartott szombat délutáni ünnepségen a falugazdászok emlékoklevelek átnyújtásával mondtak köszönetet azoknak a gazdáknak, akik az idei nehézségek ellenére is búza és liszt adományaikkal, illetve zöldség-gyümölcs felajánlásaikkal önzetlenül segítették a Magyarok Kenyere Program, valamint a Szegények Világnapjára időzített jótékonysági gyűjtés kiteljesedését.
Hírlevél 2022. november 17.
Meghaladta az 1 millió hektárt az aszály sújtotta termőföldek területe, aminek következtében elképzelhető, hogy Románia lejjebb csúszik az EU-s ranglistán - 2021-ben ugyanis a hetedik legnagyobb mezőgazdasággal rendelkezett. A gazdálkodók gázolaj-támogatásra és terület-alapú támogatásból származó pénzre is számíthatnak és szó van egy állattartóknak szánt, a takarmányozási nehézségek enyhítésére szolgáló egyszeri támogatás bevezetéséről is.
Cookie