×
Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület
Hírek

Ezentúl támogatásban részesülnek a Bázna és Mangalica fajták tenyésztői

2020.05.09 - 21:04
A kormány 2020. május 7-i ülésén elfogadta a Bázna és Mangalica fajták tenyésztőinek támogatásáról szóló határozatot.
Ezért a tervek szerint 1200 lej / koca / év támogatást nyújtanak, feltéve, hogy kocánként legalább 4 malacot értékesítenek, melyeknek egyenként legalább 8 kg súlyuk van, a projektben előírt támogathatósági feltételek teljesítésének kötelezettségével.
A de minimis támogatást igényelhetik a Bázna és / vagy a Mangalica fajták tenyésztői, azaz:
a) PFA, II és IF mezőgazdasági termelők;
b) jogi személyiséggel rendelkező mezőgazdasági termelők.
 
Részletek az alábbi linken:Link
Hírlevél 2022. június 29.
Újabb pályázati kiírás nyílik a mezőgazdasági minisztérium által elismert mezőgazdasági termelői csoportok számára. A napokban fontos törvényi változásokat szavazott meg a Képviselőház: egyszerűbb lesz mezőgazdasági beruházásokat eszközölni, valamint a lótartók is igényelhetnek területalapú mezőgazdasági támogatást. Aszályban vette kezdetét az idei aratás - a Partiumi Falugazdász Hálózat pedig idén is gyűjti a búzát a Magyarok Kenyere programban.
De minimis támogatás csemegeszőlő-termelőknek
A hazai szőlőtermelés – ezen belül is a friss fogyasztásra szánt asztali, csemegeszőlő fajták termelésének, telepítésének – fellendítésére hektáronként 1200 eurós támogatás kínál a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium.
De minimis támogatást igényelhetnek a burgonyatermelők
Hektáronként 200 eurós támogatást ajánl a mezőgazdasági minisztérium azoknak a termelőknek, akik hajlandóak adott mennyiségben és értékesítési időszakban étkezési burgonyával ellátni a hazai fogyasztói szükségleteket. Az új támogatási-programról csütörtöki ülésén döntött a kormány.
Cookie