×
Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület
Hírek

Ezentúl támogatásban részesülnek a Bázna és Mangalica fajták tenyésztői

2020.05.09 - 21:04
A kormány 2020. május 7-i ülésén elfogadta a Bázna és Mangalica fajták tenyésztőinek támogatásáról szóló határozatot.
Ezért a tervek szerint 1200 lej / koca / év támogatást nyújtanak, feltéve, hogy kocánként legalább 4 malacot értékesítenek, melyeknek egyenként legalább 8 kg súlyuk van, a projektben előírt támogathatósági feltételek teljesítésének kötelezettségével.
A de minimis támogatást igényelhetik a Bázna és / vagy a Mangalica fajták tenyésztői, azaz:
a) PFA, II és IF mezőgazdasági termelők;
b) jogi személyiséggel rendelkező mezőgazdasági termelők.
 
Részletek az alábbi linken:Link
Hírlevél 2023. január 22.
A román állam 44 millió euróval (217,7 millió lej) támogathatja a szarvasmarhatartókat. A gazdálkodók fellépést sürgetnek az olcsó ukrajnai gabona ellen, továbbá kampány indul az állattartást negatív színben feltüntető vélemények ellen.
Hírlevél 2023. január 13.
Gázolajár-támogatásról és az állattenyésztési támogatás változásáról is bővebb információkat kaphatnak heti hírlevelünk olvasói. Kiderült az is, hogy mennyi támogatást kapott 2007. óta Románia az EU-tól és hogy a leginkább támogatott szektor a mezőgazdaság volt. Szőlőmetszéssel kapcsolatos tudnivalókról, a mezőgazdaságot forradalmasító újdonságról és a falugazdászok 2023-ra tervezett tevékenységeiről is olvashat friss hírlevelünkben.
Hírlevél 2023. január 06.
A gazdálkodók újabb támogatásokra számíthatnak, amire szükségük is lehet: az enyhe tél és a külföldről érkező zöldségek is komoly gondot okozhatnak a romániai gazdáknak. Pedig a minőségi, egészséges zöldségekre egyre nagyobb a szükség, kutatások bizonyítják, hogy a zöldségfogyasztás a stressz ellen is jó.
Cookie