×
Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület
Munkatársak

Csere József

2022.10.08 - 08:48
Falugazdász Zóna: Szilágy megye Tel.: +40731835406 Email: cserejozsef@partiumigazda.ro

csere jSzilágycseh, mint mezőváros a helyszíne az 1967-től eltelt életem főbb eseményeinek. Itt nevelkedtem gyerekként, középiskolásként, itt kezdtem dolgozni mezőgazdasági gépészként, aztán családot alapítani és gyarapítani.

Családomban az állattartás, gyümölcstermesztés, szőlészet és kertészet mindennapos tevékenység volt, ezért kötelező értékű lett, majd a 90-es években lehetőség adódott, hogy az Erdélyi Magyar Gazdák Szövetsége által meghirdetett pályázat nyerteseként több erdélyi kollégámmal Magyarországon szerezzünk mezőgazdasági képesítést. Így 1994-től növénytermesztési mérnöki diplomával rendelkezem. 

Falugazdászként fontosnak tartom a Zsibót, Benedekfalvát, Szilágycsehet, Szilágyszeget, Debrent, Cigányit, Kusalyt, Tatarost magában foglaló körzet gazdáival való szoros együttműködést, sikeres fejlődésük céljából tanácsadást, képzési lehetőségeket, pályázati források elérésének lehetőségét ismertetni, segítséget nyújtani.

Falugazdász, Növénytermesztési mérnök
Zóna: Szilágy megye
Tel.: +40731835406
Email: cserejozsef@partiumigazda.ro

Hírlevél 2023. május 6.
Támogatást igényelhetnek a burgonya és a fokhagymatermesztő gazdák. Országos és nemzetközi megzőgazdasági hírek a heti hírlevelünkben.
Hírlevél 2023. április 30.
Javulhat a romániai gabona-helyzet, hiszen egy ideig nem jön több olcsó ukrán búza az országba. A méhészek sorsa viszont koránt sem jó, hiszen bár az ország nagyhatalom az ágazatban, a romániai termékek már országok mézeivel keverve kerülnek az üzletek polcaira.
Ottományi gazdafórum, bölcsőátadóval
Március 20-án az érmelléki Ottományba érkezett a Partiumi Falugazdász Hálózat mezőgazdasági támogatásokról szóló tájékoztatósorozata. A rendezvény – kissé rendhagyó módon – az agrár-vándorbölcső átadásával kezdődött.
Cookie