×
Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület
Hírek

VII. Kertészeti Szakmai Napok és Konferencia Csíkmadarason

2024.02.06 - 17:51
Kertészeti napok február 29 és március 2 között: változatos témák a tájépítészettől a bor- és pálinkakultúra világáig.
gyumolc.jpg

A Kárpát-medence szakmai életét immár hetedik alkalommal gazdagítja a Kertészeti Szakmai Napok és Konferencia rendezvény, melyet a Garden Proiect és a Székely Gazdaszervezetek szerveznek. Az idei esemény ismét rendhagyó módon kínálja majd témáit, szerteágazó tartalommal kalauzolva az érdeklődőket a tájépítészettől kezdve egészen a bor és pálinkakultúra világáig. A szakmai előadások különböző területeket érintenek, többek között gyümölcstermelést, -begyűjtést, -feldolgozást; precíziós kertészeti megoldásokat; digitális parkfenntartást; fóliasátor technológiákat; megfigyelőrendszerek telepítését; valamint gyógy- és fűszernövények termesztését.

A 7. Kertészeti Szakmai Napok és Konferencia előadássorozatra minden érdeklődőt szeretettel várnak 2024. február 29. és március 2. között a Garden Proiect Kft. manufaktúrájának konferenciatermébe (Csíkmadaras, 11. szám). Az esemény hagyományosan elismert szakelőadókkal és gyakorlott mérnökökkel várja a résztvevőket. A részletes programot a közeljövőben közzéteszik a szervezők https://fb.me/e/5UE2obeB3.

Az esemény keretében gyümölcstermesztő és metsző tanfolyam is zajlik, melynek részvételére korlátozott számú hely áll rendelkezésre. A tanfolyam házigazdája János Ferdinánd kertészmérnök, míg az oktatók Ferencz Lehel kertészmérnök és Kosztka Ernő kertészmérnök.

A tanfolyam időpontjai: február 26 (17:00-20:00 óra), február 27 (17:00-20:00 óra), március 1 (17:00-19:00 óra), március 2 (9:00-13:00 óra). A részvételi díj tanfolyamonként 250 lej. A résztvevők a karbantartás, oltás, metszés, tápanyag-utánpótlás, növényvédelem területén gazdagíthatják tudásukat.
Érdeklődni és jelentkezni az [email protected] e-mail címen, a 0720 110 777-es telefonszámon, valamint a térségi falugazdászoknál is lehet!

csik-1.jpg
Hírlevél 2024. február 17.
Kutatók megtalálták a módszert, amivel kevesebb víz felhasználásával is lehet paradicsomot termelni. Támogatást kaphatnak a fokhagymatermesztők. Félig tök, félig uborka zöldséget hoztak létre, az új hibrid innovációs díjat ért. Jóváhagyta a kormány a Gazdahitel programot és az öntözőrendszert használó gazdák 2024-es évre szóló támogatását.
Románia számára engedményt hozott az Európai Bizottság a GAEC 8 szabványban
A gazdák csak akkor kapják meg a nekik járó KAP-támogatásokat, ha megfelelnek az új környezeti és éghajlati előírásoknak.
Hírlevél 2024. január 17.
Napok óta tiltakoznak a gazdák, az RMDSZ szerint a követeléseik nagyrésze teljesíthető lenne. Kiderült, miért csökken a méhek méztermelése. A Partiumi Falugazdász Hálózat különböző, rangos versenyeken való részvételben segít.
Cookie