×
Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület
H1

Partiumi ízek és termékek Budapesten

2021.10.14 - 07:27
Európa egyik legfontosabb mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállításán vettek részt a Partiumi Falugazdász Hálózat tagjai és a régió kiemelkedő termelői az elmúlt néhány napban. A Budapesten megrendezett Vadászati Világkiállítás részét képező OMÉK – Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárra a falugazdászok a partiumi ízeket és a Partium turisztikai értékeinek a bemutatóját vitték magukkal. 

A falugazdászok egy látványban és tartalomban is izgalmas standot állítottak össze a Kárpát-medence Kincse nevet viselő pavilonban: egy régi parasztházat megidéző „díszletben” hagyományos bútorok között mutatták be a régióban készülő, kitűnő hagyományos termékeket – köztük természetesen a Szatmári Termék védjegyhez tartozó termékeket is. 

„Szatmár megye értékeire büszkék lehetünk, ezért meg kell mutatnunk ezeket mindenkinek. Jó lehetőségnek találtuk és elfogadtuk a meghívást, hogy az OMÉK - Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron, Európa egyik legfontosabb szakkiállításán mutassuk be a Szatmári Termék védjegyes termékeket. Ezzel pedig a helyi termékeket népszerűsítő projektünk új szintre lépett, komoly lépést tettünk afelé, hogy ezek külföldön is ismertek és elismertek legyenek” – mondja a rendezvényen részt vevő Magyar Lóránd parlamenti képviselő, a Partiumi Falugazdász Hálózat koordinátora és a Szatmári Termék védjegy létrehozásának ötletgazdája.


Szatmári termékekből pedig szép számmal akadt a falugazdászok standjánál. Jelen voltak a St. Martin’s Elixir lekvárjai és szörpjei, Boda László és Bokor Rolland méhészeti termékei, a Seva Sana hidegen préselt növényi olajai, a Miyo természetes kozmetikumai, a Sályi kerémiák, a Dobra Wine idei szőlője, a Simon László által termesztett dísz- és sütőtökök valamint a Nachbil remek borai és sajtjai is.


Hatalmas sikert aratott a pálinka- és borkóstolási lehetőség, az ízes nedűk kortyolgatása közben pedig az érdeklődők megismerkedhettek a Partium, ezen belül természetesen Szatmár megye turisztikai látnivalóival is. 


Az italok kóstolása mellett pedig az érdeklődők belekóstolhattak a tájegység népi kulturális értékeibe is. A standnál népi viseleteket is kiállítottak, valamint két néptáncegyüttes is fellépett: a Zilahi Terbete és az Avasújvárosi Bokréta. A két fellépés között pedig Popa Zsolt és Katona Ibolya egy rövid divatbemutatón ismertették meg az érdeklődőknek a szatmári, bihari és szilágysági népviseletekkel. 

Címkék:
#kiállítás
Partiumi ízek az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon
Október 7-10 között Budapesten mutatkoznak be a partiumi ízek és kézműves termékek. A magyar fővárosban szervezett Vadászati Világkiállítás keretében kerül sor az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításra, amelyen részt vesznek a partiumi falugazdászok. Kollégáink Szatmári Termék védjeggyel ellátott finomságokat vittek magukkal, hogy megismertessék a budapesti közönséggel a partiumi ízeket.
Idén is lesz Farmer Expo Debrecenben
Idén is megrendezik a 30 éves Jubileumi Farmer Expo Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítást augusztus 17-e és 20-a között Debrecenben. Ez Magyarország egyik vezető nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítása. Idén két kiállítási tematika várja a látogatókat.
Cookie