×
Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület
Hírek

Partiumi ízek az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon

2021.10.08 - 13:47
Október 7-10 között Budapesten mutatkoznak be a partiumi ízek és kézműves termékek. A magyar fővárosban szervezett Vadászati Világkiállítás keretében kerül sor az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításra, amelyen részt vesznek a partiumi falugazdászok. Kollégáink Szatmári Termék védjeggyel ellátott finomságokat vittek magukkal, hogy megismertessék a budapesti közönséggel a partiumi ízeket.

A Hungexpo területén, a B pavilonban, a Kárpát-medence kiállítói között igencsak látványosnak számít a partiumi falugazdászok standja az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon –egy igazi parasztházat építettek fel és rendeztek be, nemcsak az ételeket, hanem a régió hagyományos népi kultúrájának egy szeletét is megmutatják az érdeklődőknek. Szombat délben a stand mellett lép fel az Avasújvárosi Bokréta Néptáncegyüttes, a zilahi Terbete Néptánccsoport, majd ezt követően népviseleti bemutatóra kerül sor.

A falugazdászok standján ott vannak a St. Martin’s Elixir lekvárjai és szörpjei, Boda László és Bokor Rolland méhészeti termékei, a Seva Sana hidegen préselt növényi olajai, a Miyo természetes kozmetikumai, a Sályi kerémiák, a Nachbil remek borai és sajtjai, Simon László gyümölcsei és a Dobra Wine idei szőlője.

Szintén a vidék híres-neves italainál maradva: a közönség meg is kóstolhatja majd a nemrég tartott Partiumi bormustrán kiemelkedően szereplő borokat és az Ákovita pálinka- és párlatversenyen díjazott pálinkákat.

Az eseményen a falugazdászok a Partium értékeire is ráirányítják a figyelmet, a turisztikai ügynökségek és helyi múzeumok által készített szórólapokkal, amelyekkel elsősorban a turisztikai látványosságokra hívják fel a figyelmet.

Mivel vadászkiállítás keretében kerül sor az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításszatmári vadászok is jelen vannak a standnál, trófeakiállítással és a megye vadászati lehetőségeit népszerűsítő anyagokkal.

 

Címkék:
#kiállítás
Partiumi ízek és termékek Budapesten
Európa egyik legfontosabb mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállításán vettek részt a Partiumi Falugazdász Hálózat tagjai és a régió kiemelkedő termelői az elmúlt néhány napban. A Budapesten megrendezett Vadászati Világkiállítás részét képező OMÉK – Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásárra a falugazdászok a partiumi ízeket és a Partium turisztikai értékeinek a bemutatóját vitték magukkal. 
Idén is lesz Farmer Expo Debrecenben
Idén is megrendezik a 30 éves Jubileumi Farmer Expo Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítást augusztus 17-e és 20-a között Debrecenben. Ez Magyarország egyik vezető nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari szakkiállítása. Idén két kiállítási tematika várja a látogatókat.
Cookie