×
Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület
Bihar megye

Huszár Antal

A Kolozsvári Agrártudományi és Állatorvosi Egyetemen szereztem kertészmérnöki diplomát. A gyümölcs- és szőlőtermesztést tartom az erősségemnek, mivel ez a témakör már 12 éves korom óta foglalkoztat, ma már a napi munkám részét képezi. Az elődeimtől örökölt praktikák mellett fontosnak tartom az új termesztéstechnikák terjesztését és honosítását.

Margitta mellett Berettyószéplak, Bályok, Tóti, Érbogyoszló, Érszőllős, Érábrány, Vedresábrány, Vámosláz és ezen községközpontokban tevékenykedő gazdák munkájának a támogatása az elsődleges feladatom.

Az elmúlt időszakban kollégáimmal együtt igyekeztünk feltérképezni a vidék magyar gazdálkodóit. Valamennyi községben elkészítettük a gazdaregisztereket, találkozókat szerveztünk, amelyeken a gazdálkodással kapcsolatos hasznos tanácsok mellett a pályázatokkal kapcsolatos információkat is megosztottunk. Emellett olyan rangos szakmai rendezvényekre látogattunk el a gazdákkal, mint az Agromash Expo, Farmer Expo, OMÉK stb. Mi is csatlakoztunk a Magyarok kenyere –15 millió búzaszem programhoz, Bihar megyében 57 tonna búzaadományt gyűjtöttünk és az ebből készült lisztet rászoruló családokhoz, idősotthonokba, árvaházakba juttattuk el.

A következő időszak tervei között szerepel a hamarosan meghirdetésre kerülő gazdaságfejlesztési program tudnivalóinak a minél operatívabb megosztása annak érdekében, hogy a valóban rászoruló gazdák részesüljenek a támogatásokból.

 

Falugazdász, kertészmérnök
Zóna: Bihar megye

Telefonszám: 0741778919
E-mail: huszar.antal@partiumigazda.ro

Cookie