×
Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület
Hírek

Falugazdász Konferencia és Csapatépítő Program Tokajon

2024.05.31 - 13:54
Karpát-medencei Falugazdász találkozón jártak a május 28-30-án a partiumi falugazdászok.

Május 28-án 15 órai kezdettel került sor a Falugazdász Konferenciára, amelyen köszöntőt mondott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese, Horváth Vivien, a NAK Magyarok Kenyere Nonprofit Közhasznú Kft. ügyvezetője, a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program projektvezetője, Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége elnöke, az Országgyűlés alelnöke.

A köszöntők után szakmai előadások következtek, ahol Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke a várható Közös Agrárpolitikáról tartott előadást a részletezve a gazdatüntetési hullám okait és az európai parlamenti választások fontosságát. Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója a „Költségek és ártrendek az állattenyésztésben – Befektetési lehetőségek és tudásexport a takarmányiparban” témában tartotta előadást.

Dr. Apáti Ferenc, a FruitVeB Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács elnöke a hazai gyümölcságazat helyzetét és kihívásait mutatta be, különös tekintettel a hatékonyság és a precíziós gazdálkodás kérdéseire. Csaplár Eszter az Agrármarketing Centrum, Hungarian Food Business Program irodavezetője a közösségi agrármarketing piacra jutási lehetőségeit mutatta be a résztvevőknek.

A nap zárásaként a Patrícius Borház által szervezett pincelátogatáson és borkóstoló vehettek részt a falugazdászok.

Május 29-én a Szerencsi Mezőgazdasági Zrt. növénytermesztés, szarvasmarha tenyésztés, csomagoló- és léüzem megtekintésén vettek részt a falugazdászok, ahol Dr. Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium miniszterhelyettese köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően kötetlen beszélgetésre és ismerkedésre volt lehetőség.

 

Hírlevél 2024. június 18.
Támogatást kaphatnak az erdőtulajdonosok. Nagyon alacsony a paradicsom nagybani ára, nem is érdemes betakarítani. Úgy tűnik jó lesz a mezőgazdasági év Romániában, még a várható aszálykárok ellenére is.
Innovációs tréningen fejlesztették magukat a falugazdászok
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Széchenyi István Egyetem közös szervezésében a partiumi falugazdászok az I2Connect projekt innovációs tréningjén vettek részt.
Tanulmányúton jártak a falugazdászok
A gyergyószentmiklósi Caritas Vidékfejlesztés Tangazdaságát keresték fel - hasznos volt a tapasztalatcsere.
Cookie