×
Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület
Bihar megye

Bucsás Sándor

2019.07.26 - 00:00
Falugazdász, agrármérnök Zóna: Bihar megye Telefonszám: 0742 699042 E-mail: sebes.koros@partiumigazda.ro

A Debreceni Egyetem Mezőgazdasági karán szereztem diplomát. 2019-ben csatlakoztam a Partiumi Falugazdász Hálózathoz, ám magam is gyakorló gazda vagyok, fiammal 18 hektáros földterületen dolgozunk.

Tevékenységi zónám Bihar megye, a Sebes- Körös menti magyar falvak tartoznak hozzám: Élesd, Alsólugas, Köröskisjenő, Vársonkolyos, Szászfalva, Mezőtelegd, Rév, Cécke, Sólyomkővár, Fugyivásárhely és a hozzá tartozó települések.
Elsődleges célomnak tartom, hogy tapasztalt agrármérnökként tanácsokkal lássam el a gazdákat mind a növénytermesztéssel, mind pedig az állattenyésztéssel kapcsolatos kérdéseik terén.

Előadással egybekötött szakmai találkozókat szerveztem, amelyeken a gyomírtás, a vetés és fajtakiválasztás, a vegyszerek használata, valamint az ellenállóbb fajtájú vetőmagok megjelenésének a témáját jártuk körbe. Szakmai kirándulást szerveztünk Budapestre az Agromash Exporára valamint debreceni bemutatókra. Részt vettem a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem programban, 52 tonna búzát sikerült összegyűjteni a gazdáktól, amit a székelyhídi malomba vittük el őrlésre. A kisült kenyeret augusztusban az egyház számára adományoztunk az Újkenyér ünnepére és lisztet adományoztunk a gyermek- és idősotthonoknak, valamint szociálisan hátrányos helyzetben lévő személyeknek.

 

Falugazdász, agrármérnök
Zóna: Bihar megye
Telefonszám: 0742 699042
E-mail: sebes.koros@partiumigazda.ro

Cookie