×
Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület
Bihar megye

Antal József

2019.07.26 - 00:00
Falugazdász, erdészmérnök Zóna: Bihar megye Telefonszám: 0762-386609 E-mail: antal.jozsef@partiumigazda.ro

 A Nagyváradi Állami Egyetem Környezetvédelmi Karán szereztem erdészmérnöki diplomát 2009-ben, 2011-ben pedig mesteri fokozatot. Édesapám is erdész volt, így ebben a környezetben felnőve mindig is érdekelt a természet, sokat segítettem a szüleimnek mind a földművelésben, mind pedig az állattenyésztésben. 2018 decembere óta vagyok a bihar megyei falugazdászhálózat oszlopos tagja.


17 település tartozik hozzám: Székelyhíd, Csokaly, Érköbölkút, Érolaszi, Kágya, Hegyközszentmiklós; Kiskereki, Érkeserű és Asszonyvására; Bihardiószeg és Jankafalva; Szentjobb és Berettyócsohaj; Szalárd, Jakóhodos és Hegyközszentimre valamint Biharfélegyháza. Adatbázisomban több mint 400 gazda szerepel.

A 2020-as év elején nagy lendülettel és lelkesedéssel láttam, neki a munkának. Több gazdatalálkozót szerveztem, Pálfi Noémi, az Erdélyi Magyar Borászok Egyesületének ügyvezető elnöke mellett borászképzések szervezésében is részt vettem.

 

Látogatást szerveztünk a budapesti Agromash Expóra, ahová több mint 50 partiumi gazdát sikerült elvinni. A kijárási tilalom ellenére sem szakítottam meg a kapcsolatot a gazdákkal, így telefonon próbáltam tájékoztatni őket az éppen érvényben lévő szabályokról és a kijárási tilalom alatt használatos nyilatkozatokat sokszorosítottam és terjesztettem.

Bízom abban is, hogy a járványhelyzet javulni fog és ismételten lehetőségem nyílik arra, hogy különböző beltéri és kültéri rendezvényeket, tanfolyamokat, előadásokat szervezzek a gazdák számára, gép- és jószágkiállításokra mehessünk el közösen.

 

Falugazdász, erdészmérnök
Zóna: Bihar megye

Telefonszám: 0762-386609
E-mail: antal.jozsef@partiumigazda.ro

 

 

 

Cookie