×
Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület
Hírek

Állásbörze mezőgazdasági dolgozóknak

2022.05.11 - 10:00
Kifejezetten az agráriumban elhelyezkedni kívánó munkakeresők számára szervez állásbörzét május 12-én Szalárdon, a helyi művelődési házban, a Bihar megyei Mezőgazdasági Igazgatóság. A szervezők a térségbeli mezőgazdasági szakiskolák végzős diákjainak részvételére is számítanak.

A reggel 8 órától kezdődő, délután 4-ig tartó rendezvényre a Partiumi Falugazdász Hálózatot működtető Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület is meghívást kapott.

Az érdeklődők a mezőgazdaság területén tevékenykedő munkaadók, agrárszervezetek állásajánlatai közül válogathatnak, illetve a cégek képviselőitől kaphatnak bővebb felvilágosítást a leendő feladatokról, elvárásokról. Az álláskeresők természetesen a helyszínen jelentkezhetnek is a meghirdetett szabad munkahelyekre.

Az állásbörzén való részvétel mind a munkaadók, mind pedig a munkavállalók számára ingyenes: a rendezvény költségeit ugyanis a Mezőgazdasági Igazgatóság az Alteragri, magyar-román országhatáron átnyúló uniós pályázatnak köszönhetően magára vállalta. Az interregionális projekt lebonyolítását – melynek a szalárdi mezőgazdasági munkaerőbörze is részét képezi – a projektvezető Bihar megyei Mezőgazdasági Igazgatóság partnereként a megyei Talajtani és Agrokémiai Hivatal (OSPA), az Erdélyi Technológia Transzfer Egyesület, a debreceni Tudomány a Környezetünkért Közhasznú Alapítvány, valamint a Bioterra Romániai Biogazdálkodók Egyesületének Bihar megyei szervezete segíti.

fiatalok

Bihari gazdafórum
A mezőgazdaság területén elérhető támogatásokat, valamint – féltávhoz érve – az RMDSZ gazdák érdekében végzett elmúlt két évi kormányzati munkáját és megvalósításait mutatták be a Bihar megyei termelőknek március 18-án, a Partiumi Falugazdász Hálózat, a Romániai Magyar Gazdák Egyesülete és Bihar megyei RMDSZ közös szervezésű gazdafórumán.
Élénk érdeklődés a szalárdi állásbörzén
Egyesületünk munkáját és mezőgazdaságban rejlő kereseti, üzleti lehetőségek bemutatva a Partiumi Falugazdász Hálózat képviselői is részt vettek a május 12-i, szalárdi állásbörzén, melyet kifejezetten az agráriumban elhelyezkedni kívánó fiatalok, illetve munkanélküliek számára szerveztek.
Tanácsok kerti kisgépek karbantartására
Bár még próbálkozik a tél, lassan csak-csak elér hozzánk az igazi tavasz! Itt az ideje, hogy ismét használatba vegyük kerti gépeinket. De mielőtt munkához látnánk, kerti kisgépeinket nézzük át, végezzük el rajtuk a tavaszi karbantartási műveleteket.
Cookie