×
Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület
Hírek

Állásbörze mezőgazdasági dolgozóknak

2022.05.11 - 10:00
Kifejezetten az agráriumban elhelyezkedni kívánó munkakeresők számára szervez állásbörzét május 12-én Szalárdon, a helyi művelődési házban, a Bihar megyei Mezőgazdasági Igazgatóság. A szervezők a térségbeli mezőgazdasági szakiskolák végzős diákjainak részvételére is számítanak.

A reggel 8 órától kezdődő, délután 4-ig tartó rendezvényre a Partiumi Falugazdász Hálózatot működtető Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület is meghívást kapott.

Az érdeklődők a mezőgazdaság területén tevékenykedő munkaadók, agrárszervezetek állásajánlatai közül válogathatnak, illetve a cégek képviselőitől kaphatnak bővebb felvilágosítást a leendő feladatokról, elvárásokról. Az álláskeresők természetesen a helyszínen jelentkezhetnek is a meghirdetett szabad munkahelyekre.

Az állásbörzén való részvétel mind a munkaadók, mind pedig a munkavállalók számára ingyenes: a rendezvény költségeit ugyanis a Mezőgazdasági Igazgatóság az Alteragri, magyar-román országhatáron átnyúló uniós pályázatnak köszönhetően magára vállalta. Az interregionális projekt lebonyolítását – melynek a szalárdi mezőgazdasági munkaerőbörze is részét képezi – a projektvezető Bihar megyei Mezőgazdasági Igazgatóság partnereként a megyei Talajtani és Agrokémiai Hivatal (OSPA), az Erdélyi Technológia Transzfer Egyesület, a debreceni Tudomány a Környezetünkért Közhasznú Alapítvány, valamint a Bioterra Romániai Biogazdálkodók Egyesületének Bihar megyei szervezete segíti.

fiatalok

70 ezer euróra pályázhatnak a fiatal gazdák
Közvitára bocsátotta az induló fiatal gazdákat 70 ezer eurós vissza nem térítendő támogatással segítő 30-as intézkedés pályázati útmutatójának konzultatív változatát az AFIR. Magyar Lóránddal, a Képviselőház mezőgazdasági bizottságának alelnökével, a Partiumi Falugazdász Hálózat koordinátorával foglaltuk össze a legfontosabbnak ítélt tudnivalókat.
Fiatalok nélkül nincs vidék-jövő
A vidéki településeken élő fiatalokat csak akkor lehet szülőföldjükön, a vidéki környezetben tartani, ha nem csupán megértjük, hanem következetes politikák és célirányos beavatkozások révén meg is szüntetjük az elvándorlás okait – állítják egybehangzóan a szakemberek a Rebuild projekt magyarországi, a Tolna vármegyei Györköny településen március 30. és április 3. között tartott találkozóján, amin a Partiumi Falugazdász Hálózat munkatársa is jelen van.
Bihari gazdafórum
A mezőgazdaság területén elérhető támogatásokat, valamint – féltávhoz érve – az RMDSZ gazdák érdekében végzett elmúlt két évi kormányzati munkáját és megvalósításait mutatták be a Bihar megyei termelőknek március 18-án, a Partiumi Falugazdász Hálózat, a Romániai Magyar Gazdák Egyesülete és Bihar megyei RMDSZ közös szervezésű gazdafórumán.
Cookie