×
Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület
Hírek

Szatmárnémetibe költözik a vidék

2020.10.08 - 16:27
Szatmárnémetibe költözik a vidék, első alkalommal szervezük meg október 10-én a „Vidék a Városban” elnevezésű rendezvényt Szatmárnémetiben. A rendezvény célja, hogy a városiak is közelebb kerüljenek a vidékhez, a gazdaélethez.

A Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület, a Partiumi Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület, a Szatmár Megyei Magyar Gazdák Egyesülete, a CED – Közép-európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Nonprofit Kft, valamint a SZAMIT a Kossuth-kertbe és a Kossuth-kert melletti parkolóba (Electrolux) költözteti a vidéket.

A Vidék a városban rendezvény célja, hogy azok a városiak, akik nem állnak kapcsolatban a faluval, közelebb kerüljenek a vidékhez, a gazdaélethez. Az érdeklődők maguk is kipróbálhatnak egy-egy munkafolyamatot, megkóstolhatják a gazdák által előállított termékeket, a lehető leghitelesebb forrásból ízlelve meg egy csipetnyit a vidéki életből.

A járványügyi intézkedések szigorú betartását követő rendezvényen sor kerül ugyanis a Szatmári Termék Vásárra, amelyen 25 szatmári termelő kínálja portékáját a Kossuth-kertben. Emellett ugyanitt népi mesterségek bemutatójára is várják a szatmáriakat, bőrdíszműves, kosárfonó, kötélverő és csuhés mutatja be az érdeklődőknek, hogy hogyan dolgoztak elődeink, de a mézkészítés folyamatába is betekintést nyerhetnek.

Aki izgalmasabb dolgokra vágyik, a Kossuth-kertben berendezett Lovasudvarban patkolókovács mutatja be a rendezvény keretében szakmája fortélyait – de a lovaskocsikázásra és pónilovas lovaglásra is lehetőség nyílik valamint tenyészállat- és kisállat-kiállítás is várja az érdeklődőket.

A vállalkozó kedvű gyerekek és felnőttek a Kossuth-kertben etethetik és simogathatják a jószágokat.

Az Umwelt Kft. és Garden Proiect Kft. (a Gazdaságfejlesztési Program minősített beszállítói) gépmustrát tart a Traian sugárút és a Griviței utca találkozásánál, az Electrolux melletti parkolóban.

Címkék:
#rendezvény
Cookie