×
Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület
Máramaros megye

Tar Bálint

2019.07.26 - 00:00
Falugazdász, Agrár szakértő Zóna: Máramaros megye Telefonszám: 0746933256 E-mail: tar.balint@partiumigazda.ro

Tar Bálint agrárszakértő, Máramaros megyei falugazdász vagyok. 2019-ben csatlakoztam a Partiumi Falugazdász Hálózathoz. A máramarosi magyar gazdák többnyire szórványban élnek, így szükségét látom annak, hogy összefogjam és a lehető leghatékonyabban segítsem őket.

Tevékenységeim közzé tartozik a gazdák felvilágosítása, találkozókon és szakmai bemutatókon való részvétel megszervezése. Egész jó kapcsolatot alakítottam ki a gazdákkal, megismertem problémáikat, gazdálkodásukat. Bármikor segítségükre vagyok, tanácsadással, képviselettel is. Volt szerencsém egy lovasgazdával beszélgetni. Elmesélte a ló iránti szeretetét, tapasztalatait és hogy milyen rendezvényekre viszi el lovait, amelyek versenyképesek is.  

Tevékenységi területem: Koltókatalin, Kővárhosszúfalú, Kővárremete, Nagysomkút, Égerhát, Magyarlápos( Domokos, Hosszúmező, Lénárdfalva, Aknasugatag, Máramarossziget, Miszmogyorós, Sülelmed és a hozzá tartozó települések.

A jövőben szeretnék találkozókat, bemutatókat szervezni és arra bíztatni az embereket, hogy merjenek belevágni a mezőgazdaságba, amely a vidék fellendítésének a záloga. 

Cookie