×
Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület
Hírek

Magyar Lóránd továbbra is felkarolja a gazdák ügyét

2020.10.22 - 14:06
A Szatmár megyei RMDSZ képviselőlistáját Magyar Lóránd vezeti, az újrázni készülő honatya egyik legfontosabb megvalósításának a Szatmári Termék védjegyrendszer életbe léptetését tekinti. De az őnevéhez kötődik az a jogszabály is, amely felgyorsítja a vadkárrendezést.

 

 

Iktatták a jelöltségüket a megyei választási irodánál az RMDSZ Szatmármegyei szenátor és képviselőjelöltjei. A szövetség megyei szervezetének közleménye szerint fiatal, szakmailag felkészült jelöltekkel néznek a december 6-i parlamenti választások elébe,annak tudatában, hogy csak erős bukaresti képviselettel lehet előmozdítani a partiumi ügyeket.

 

A Szatmár megyei RMDSZ képviselőlistáját Magyar Lóránd vezeti, az újrázni készülő honatya egyik legfontosabb megvalósításának a Szatmári Termék védjegyrendszer életbe léptetését tekinti. De az ő nevéhez kötődik az a jogszabály is, amely felgyorsítja a vadkárrendezést, így minden gazdát időben kártérít az állam. A törvény, amelynek az RMDSZ Szatmár megyei parlamenti képviselője volt az egyik kezdeményezője, előírja, hogy a vadásztársaságok feladata a vadkárok megelőzése, nem pedig a mezőgazdaságban dolgozó személyeké, akik preventív módszereket alkalmaztak annak érdekében, hogy megelőzzék a bajt. A törvény módosítása értelmében a gazdák kötelezettségei jelentős mértékben csökkentek, december 15-ig be kell takarítaniuk a terményt, illetve értesíteniük kell a vadásztársaságot, ha vadállatok jelentek meg gazdaságuk közelében.

 

Bár Magyar Lórándot az RMDSZ mezőgazdasági szakpolitikusaként tartják számon, nemcsak mezőgazdasági témákban tevékenykedetett. Hangsúlyozza azt is, hogy az állami tulajdonban levő, elhanyagolt ingatlanokhelyi tulajdonba való visszaszolgáltatása érdekében is számos lépést tett.

 

Turos Lóránd szenátor újabb négy évre kéri a szavazók bizalmát, Nagy Szabolcs, akit eddig megyemenedzserként ismertek a szatmáriak, a képviselőlista második, befutónak számító helyén szerepel.

 

Cookie