×
Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület
Hírek

Gyümölcstermesztési szaknapot tartunk Magyarcsaholyban

2021.07.19 - 21:48
Magyarcsaholyban, a református egyház gyülekezeti termében szervez gyümölcstermesztési szakmai napot a Partiumi Falugazdász Hálózat július 22-én, csütörtökön 10 órától.

Előadást tart Illés Attila magyarországi szakember. A Fruit Consulting Kft. tulajdonosa, a szuperintenzív termesztésről, fajtabemutatásról, támrendszerek kiépítéséről, jégháló alkalmazásáról fog beszélni.

Ezt követően drónbemutatóra kerül sor, az Umwelt Kft. munkatársainak közreműködésével.

Az előadást követően gyümölcsös látogatásra kerül sor Farcau Virgil támrendszeres ültetvényeiben, valamint a drón működését élesben is tesztelhetiuk az érdeklődők.

Gyümölcsösök trágyázása és talajmunkálata
Bármennyire is furcsának tűnik az állításom, mind a gyümölcsfák táplálása, mind pedig a növényvédelem elsősorban a talaj helyes megmunkálásától függ. Mivel az erdélyi gyümölcsösök legnagyobb hibája, a helytelen és minden okszerűséget szinte felrúgó „talajmegmunkálatlanság”, a trágyázás mellett erről is szót kell ejtenünk.
Rezisztens almafajták a Sebes-Körös völgyében
A Föld lakosságának növekedése egyre nagyobb feladatok elé állítja a mezőgazdaságot, legyen szó állattenyésztésről vagy növénytermesztésről. A megfelelő mennyiségű és minőségű termékek előállítása nem mindennapi feladat, a gazdatársadalom pedig a tudomány oldalán kell szembenézzen az új kihívással. Mutatjuk, milyen almafajtákkal érdemes próbálkozni.
Gyümölcsültetvények támrendszerének kialakítása
Egy modern intenzív ültetvény létesítésének elengedhetetlen feltétele a jégháló tartására alkalmas betontámrendszer kiépítése. Lépésről lépésre mutatjuk, hogy mi a teendő.
Cookie