×
Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület
Hírek

Alma-szilva szakmai nap Csengersimán

2021.09.07 - 16:52
Szeptember 9-én 9 órai kezdettel Alma-szilva szakmai napot szervez a Holland Alma Kft. Csengersimán, a községházán. A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Az érdeklődők a konya.andrasne@hollandalma.hu email-címen vagy a 06-30-9452-878-as telefonszámon jelentkezhetnek.

A szakmai nap keretében Babicz Szabolcs faiskolavezető ismerteti a Holland Alma Kft. rezisztens alma és szilvafajtáit, az idei növényvédelmi szezon tapasztalatait valamint az alma- és szilvapiac kilátásait. A szakmai nap második felében kertszemlére és fajtabemutatóra kerül sor.

Vajdasági falugazdászok látogattak a Partiumba
A szakmai és baráti kapcsolatápolás, tapasztalatcsere, valamint egymás programjainak és tevékenységeinek megismerése céljából Szilágykémeren találkoztak augusztus 24-én a Vajdaság és a Partium térségében tevékenykedő falugazdászok. A szerbiai falugazdászok küldöttségét Nagy Miklós, a Vajdasági Gazdaszervezetek elnöke vezette.
Gyümölcstermesztési szaknapot tartunk Magyarcsaholyban
Magyarcsaholyban, a református egyház gyülekezeti termében szervez gyümölcstermesztési szakmai napot a Partiumi Falugazdász Hálózat július 22-én, csütörtökön 10 órától.
Szatmár megyébe látogat a Garden Proiect kertészeti cég csapata
Február 11-én és 12-én Szatmár megyébe látogat és tart szakmai napokat a csíkmadarasi Garden Proiect kertészeti cég csapata. Szakembereik a gyümölcsültetvények létesítésével kapcsolatos tudnivalókat ismertetik. De terítékre kerülnek a fóliasátrak, az öntözőberendezések és a leghatékonyabb gépek is.
Cookie