×
Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület
Szatmár megye

Simon Dalma Júlia

2019.07.26 - 00:00
Falugazdász, Pályázati szakértő Zóna: Szatmár megye Telefonszám: 0784465887 E-mail: dalma.simon@partiumigazda.ro

2018 októberétől dolgozom falugazdászként. A program kezdete óta pályázati tanácsadással foglalkozom, illetve az egyesület programjainak lebonyolításához írok pályázatokat. A Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület keretében több sikeres rendezvényt szerveztük az elmúlt időszakban, ilyenek voltak az Agrárakadémiák, valamint a gazdatalálkozók, amelyeket annak érdekében szerveztünk, hogy feltérképezzük Szatmár megye gazdasági formáit, pontos információkat kapjuk a térségre jellemző mezőgazdasági egységekről.

2020 év elején sikeresen bejegyeztük a Szatmári Termék védjegyet az Állami Találmányok és Védjegyek Hivatalánál a kisgazdák és kézművesek népszerűsítése érdekében. A kezdeményezéshez ma már több mint 60 termelő csatlakozott. A bejegyzést követően Szatmári Termék vásárokat kezdtünk el szervezni, Szatmári Termék Karavánt indítottunk, illetve egy webshopot is létrehoztunk.

A munkát tovább folytatjuk, a jövőben a fiatal gazdákra szeretnénk összpontosítani vonzóvá tenni számukra a mezőgazdasági pályát. Több mezőgazdasági profilú iskolával, egyetemmel és helyi vállalkozóval szeretnénk együttműködni annak érdekében, hogy a diákok ne csak elméleti, hanem gyakorlati tudást is szerezzenek.

Falugazdászként elsődleges célom hozzájárulni ahhoz, hogy a mezőgazdaság egy megbecsült szakma legyen, és a megyében minél több fiatal pályázzon hazai, illetve brüsszeli forrásokra, hogy könnyebben elindíthassák saját mezőgazdasági vállalkozásukat!

 

Cookie