×
Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület
Szilágy megye

Erdei Andrea

2019.07.26 - 00:00
Falugazdász, Agrármérnök Zóna: Szilágy megye Telefonszám: 0746111075 E-mail: andrea.erdei@partiumigazda.ro

Agrármérnök és biogazdálkodási szakember vagyok. Falugazdászként 2018 óta tevékenykedem. Tevékenységi zónám Szilágy megye. Zsibó, Benedekfalva, Szilágycseh, Szilágyszeg, Debren, Cigányi, Kusaly, Tataros községek és a hozzá tartozó települések gazdáinak a munkáját igyekszem segíteni. Tevékenységem során, minden községben sikerült gazdatalálkozókat szervezni, hogy megismerhessem a vidékekre jellemző és gyakorolt mezőgazdasági ágazatokat. Sok gazdaságba sikerült ellátogatnom, és betekintést nyerhettem, a gazdák mindennapi nehézségeibe, valamint körvonalazódott előttem, hogy milyen megoldásokra lenne szükség ahhoz, hogy tevékenységük sikeresebb lehessen. Megszerveztünk egy metszési és gyümölcstermesztési tanfolyamot, amelyen főként a biogazdálkodásra fókuszáltunk. A tavasz végéig 20 gazdának segítettem a biogazdálkodáshoz ellenőrző és tanúsító szervezethez csatlakozni. Részt vettem a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem programban, ahol 2270 kg búzát sikerült összegyűjteni, majd Kárásztelken megszerveztük az összeöntő ünnepséget.
A partiumigazda.ro portálon több szakmai cikket publikáltam, melyek fő témája a biogazdálkodás, az elméleti információk mellett a gazdák tapasztalatait is összegyűjtöttem. Emellett segédkeztem egy mezőgazdasági szövetkezet megalakulásában is ehhez szarvasmarhatartó gazdák csatlakoztak, akik saját tejtermék márkát hoztak létre.

Az elkövetkezendő időszakban szeretném még több gazda figyelmébe ajánlani a biogazdálkodást és arra sarkalni őket, hogy merjék elkezdeni az ökológiai termelést.

 

Falugazdász, agrármérnök
Zóna: Szilágy megye

Telefonszám: 0746-111075
E-mail: andrea.erdei@partiumigazda.ro

Cookie