×
Partium Vidékfejlesztéséért és Mezőgazdaságáért Egyesület
Szatmár megye

Bartha Károly

2019.07.26 - 00:00

Állatorvosi diplomával rendelkezem, 2019-ben csatlakoztam a Partiumi Falugazdász Hálózathoz. Nagykároly városa, Kaplony, Kálmánd, Börvely, Csanálos, Mezőfény, Csomaköz, Szaniszló, Mezőpetri, Piskolt, Érendréd, Mezőterem községek és a hozzá tartozó települések gazdáit segítem.

Adatbázisomban 500 gazda szerepel, akikkel rendszeresen tartom a kapcsolatot és mindenben a rendelkezésükre állok. Fő tevékenységeim közzé tartozik az értékesítés és a szaktanácsadás, emellett mindennapi munkám a csanálosi szövetkezet húsmarha tanyáján végzem.

Két falugazdász kollégámmal és további gazdákkal alapítottuk meg a Boviterra Szövetkezetet, gabonatermesztők és szarvasmarha tartók számára.

Fontosnak tartom a termelői szövetkezetek megalapítását, amelyek számos előnyhöz juttatják a gazdákat, a hatékonyabb termeléstől a gördülékenyebb értékesítésig.

Jövőbeli terveim közé tartozik az úgynevezett feldolgozó konyhák engedélyeztetése, amely nagy segítség lenne a zöldség és gyümölcs feldolgozásában, valamint fel tudnánk zárkózni a többi régió közé, és népszerűsíteni tudnánk a szatmári ízvilágot. Emellett szövetkezetet szeretnénk alapítani a zöldség- és gyümölcstermesztő kisgazdák számára.

 

Cookie